יום ראשון, 1 בינואר 2012

ניוקי ברוטב רוזה



6 תפוחי אדמה גדולים
1.5-2 כוסות קמח
1.5 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
קורט מוסקט
סיר עם מי מלח רותחים

מבשלים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.
קולפים בעודם חמים. מועכים למחית הדומה לקרם חלק.
מוסיפים חמאה, תבלינים ומערבבים.
מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה עד שמתקבל בצק רך וחלק שאינו נדבק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח .

מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם, ויוצרים מכל חלק  נחש ארוך בקוטר ½ 1ס"מ בערך. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של 2 ס"מ.
מעבירים למים הרותחים עד שהניוקיצפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף וחצי מים.
מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי




לרוטב:
מעט שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שן שום מרוסקת
3 כפות קוניאק
1/3 כפית פלפל לבן טחון
מלח
1 קופסאת רסק עגבניות קטנה

  1. שמים במחבת אהחומרים ת שמן הזית ומטגנים בו את השום מעט.
  2. מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והקוניאק ומבשלים 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים לרוטב את הרביולי שבושלו זה עתה, מערבבים על האש ומגישים מייד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה