יום שני, 2 בינואר 2012

קלצונה



500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח
1 כפית דבש/ סילאן
מים חמימים
280 סמ"ק מים
2 כפות שמן זית



ממיסים שמרים בכוס עם כפית דבש וקצת מים חמימים
משהים 5 דקות
(או מערבבים שמרים יבשים בתוך הקמח)

שמים קמח בקערה. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומים. מערבבים עד ליצירת בצק נוח וגמיש. מוסיפים 2 כפיות מלח וממשיכים ללוש כ 10 דקות.

משהים לטפיחה כשעה-שעה וחצי, מחלקים ל 2 חלקים ושוב משהים כשעה.(אני שמתי ישר במקרר למשך הלילה ולמחרת הוצאתי, לשתי מעט ועיצבתי לפיצה וקלצונה).

מרדדים את הבצק, ושמים רוטב ותוספות (עגבניות, בזיליקום ומצרלה)
משהים מעט להטפחה נוספת

יוצרים כ 16 כדורים מהבצק (בקוטר של כ 5 ס\מ כל אחד).
מרדדים דק וממלאים על חצי מהעיגול. סוגרים ומהדקים. מושחים חלמון וזורים קצח/שומשום/מלח גרוס


אפשרויות מילוי:
גבינות צהובות + מוצרלה + עגבניה +בצל + עגבניות מיובשות + סלאמי
עגבניות+ בזיליקום + מוצרלה

אופים בחום בינוני עד שהבצק מתקשה ובעל צליל חלול. כ 15 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה