יום שני, 2 בינואר 2012

עלי גפן ממולאים (צמחוני)

 

מוציאים עלים מהצנצנת וחולטים במים רותחים כ 20 דקות
שוטפים אורז כ 10 דקות במים רותחים
(או קונים עלים טריים, חולטים במים רותחים )

מטגנים 1/2 1 כוס אורז, מוסיפים 6 שיני שום, 3/4 חבילת שמיר קצוץ +3/4 חבילת פטרוזילה קצוצה+כורכום+מעט כמון.
מערבבים


פורסים עלים עם הצד המחוספס כלפי מעלה (מבריק למטה).
שמים כפית או שתים במרכז העלה בחלקו התחתון ומקפלים.
מגלגלים ומניחים בסיר שרופד בעלי גפן (או פרוסות תפוחי אדמה)
מוסיפים 2 כוסות מים+ מיץ מ 1 לימון טרי+ 2-3 כפות שמן+מעט מלח
מבשלים על אש בינונית- נמוכה כשעה וחצי
מעל שמים צלחות כמשקולות.

ניתן להקפיא לאחר הבישול ולחמם.
הפשרה איטית במקרר או לחמם, אני שמה בשכבה אחת במחבת טפלון, יוצקת ממש קצת מים רותחים,
מכסה את המחבת, מרתיחה ומבשלת כמה דקות על אש קטנה או בינונית.


מקור: כרמית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה