יום שני, 2 בינואר 2012

מאפה כרוב סגור



50 גרם שמרים
4 כפות סוכר
3 ביצים
קצת מלח
1 כוס חלב
200 גרם מרגרינה /חמאה
3/4 ק"ג קמח בערך


ממיסים שמרים ברבע כוס מים +סוכר+ קמח. להתפיח (אני השתמשתי ב 2 כפות גדושות של שמרים יבשים)
לחמם חלב, לשים בפנים מרגרינה עד שנמסה ולקרר מעט.
מוסיפים סוכר, מלח, ביצים ושמרים.
מוסיפים קמח כמה שנכנס (לי יצא כ 3/4 חבילת קמח) להתפיח בחוץ שעתיים.



מלית כרוב:
כרוב
4 ביצים קשות
מלח פלפל


לחתוך כרוב דק דק, שלים מלח ולסחוט
לטגן בקצת שמן עד שמי הכרוב נגמרים
להוסיף 4 ביצים קשות, מלח ופלפל



מלית בשר
מטגנים במחבת 1/2 ק"ג בשר טחון ומוסיפים לו תבלינים. מפוררים תוך כדי טיגון.
במחבת נפרד מטגנים 3 בצלים קצוצים עד להשחמה. מוסיפים 1 כוס מים ו 2 כפות אבקת מרק פיטריות. לערבב ולהרתיח. להוסיף לבשר המטוגן ולערבב. לבשל יחד מספר דקות.


ליצירת מאפה:
לחלק את הבצק ל 4 חלקים.יש צורך רק בחצי כמות הבצק . לרדד לגודל תבנית פאי 28 או תבנית מלבנית בינונית 35X25
1/4 מהבצק. לפרוס על התחתית ועל הדפנות. לשים מילוי ולכסות ב 1/4 בצק מרודד. להדק בקצוות. להבריש עם ביצה.
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.


מקור: חמותי



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה