4-6 מנות
1/2 1 ק"ג בשר בקר (כתף), חתוך לקוביות
3-4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
5 שיני שום, קלופות ופרוסות
3-4 כוסות ציר בשר (הכנתי ממים ואבקה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
כ-5 כפות טחינה גולמית
3 כפות עלי פטרוזיליה
כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
בסיר כבד מחממים השמן ומטגנים הגזר והבצל עד שמתחילים להזהיב.
מוסיפים השום ומערבבים.
מוסיפים קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב, על אש גבוהה, עד שהנתחים נאטמים מכל צידיהם.
מוסיפים ציר-עד כדי כיסוי הבשר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר מתרכך, זה יכול לקחת זמן לפעמים שעתיים ולפעמים אף יותר.
בסוף הבישול הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי מגובה הבשר.
טועמים ומוסיפים פלפל שחור ואם צריך מלח (אבקת מרק הבשר מלוחה!).
מוסיפים טחינה גלמית, פטרוזיליה ומיץ לימון.
מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות.
הטחינה מסמיכה מאד את הרוטב. אם זה נראה סמיך מידי-להוסיף מעט מים רותחים.
מקור:תמר בליי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה