6 תפוחי אדמה גדולים
1/2 1 – 2 כוסות קמח
1/2 1 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
קורט מוסקט טרי מגורר
סיר עם מי מלח רותחים
לרוטב:
50 גר' חמאה
כף וחצי מים
חופן עירית
1/3 כוס שמנת מתוקה
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מבשלים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך.
2. קולפים בעודם חמים.
3. מועכים למחית שדומה לקרם חלק.
4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד
1/2 1 – 2 כוסות קמח
1/2 1 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
קורט מוסקט טרי מגורר
סיר עם מי מלח רותחים
לרוטב:
כף וחצי מים
חופן עירית
1/3 כוס שמנת מתוקה
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מבשלים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך.
2. קולפים בעודם חמים.
3. מועכים למחית שדומה לקרם חלק.
4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד
שמתקבל בצק חלק ורך
שאינו נדבק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח (עם דגש על
מעט(
6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם,
6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם,
ויוצרים מכל חלק נחש
ארוך בקוטר ½ 1 ס"מ בערך.
7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של2
ס"מ .
8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף וחצי מים.
10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם החמאה. משחימים
7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של
8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף וחצי מים.
10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם החמאה. משחימים
יפה מכל הצדדים. (דקה
או שתיים)
11. מוסיפים תבלינים ושמנת מתוקה ומזיזים את המחבת בעדינות כדי שכל הניוקי יצופו
11. מוסיפים תבלינים ושמנת מתוקה ומזיזים את המחבת בעדינות כדי שכל הניוקי יצופו
בשמנת. לא לערבב עם כף
כי הניוקי יתפרקו.
12. מעבירים לצלחת הגשה וזורים עירית קצוצה.
12. מעבירים לצלחת הגשה וזורים עירית קצוצה.
הערה: יוצא קצת שמן מדי וכבד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה