יום שבת, 14 במאי 2016

תפוחי אדמה בצ'ילי וסילאן




תפוחי אדמה - 6

צ'ילי מתוק - חצי כוס

סילאן - חצי כוס

שום כתוש - 3 שיניים

שמן זית - 3 כפות

חרדל - כפית גדושה

מיץ לימון - 3 כפות

 

הוראות:

 

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (מי שלא רוצה - לא חייב לפרוס)

מניחים את תפוחי האדמה בקערה ושופכים פנימה שני שליש מכמות הצ'ילי והסילאן, 3 שיני השום הכתוש ו - 3 כפות שמן זית.

לשים טוב טוב בידיים את תפוחי האדמה עד שהם מצופים כולם - ומעבירים לתבנית.

מוודאים שכל תפוחי האדמה בשכבה אחת פחות או יותר ומפזרים מעל את השומשום.

מכניסים לתמנור של 180 מעלות ל30 דקות.

בינתיים מערבבים בקערה (אפשר אותה קערה ממקודם) את שאר הצ'ילי, הסילאן, החרדל ומיץ הלימון.

לאחר 30 הדקות - פותחים את התנור - שופכים את שאר הרוטב מעל תפוחי האדמה בצורה אחידה ככל האפשר.

מחזירים לתנור לעוד 30 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה