יום שבת, 21 במאי 2016

פירושקי כרוב




בצק:

25 גרם שמרים

1/2 ליטר חלב

100 גרם מרגרינה

1 ביצה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

2/3 ק"ג קמח

 

שמים שמרים בכוס עם  מים פושרים+כף סוכר+קמח עד שעולה.

מחממים 1/2 ליטר חלב+100 גרם מרגרינה על אש קטנה עד שהמרגרינה נמסה ואז מורידם. לקרר מעט. מוסיפים ביצה שמרים מלח וסוכר ומערבבים יחד

מוסיפים לאט את הקמח. צריך לצאת בצק לא דביק אך רך מאד.

להתפיח שעתיים, ללוש, להתפיח עוד חצי שעה

 

מילוי כרוב:

כרוב

4 ביצים קשות

מלח פלפל

 

לחתוך כרוב דק, שלים מלח ולסחוט

לטגן בקצת שמן עד שמי הכרוב נגמרים

להוסיף 4 ביצים קשות, מלח ופלפל.

 

קורצים כדורים בקוטר 4 ס"מ

מרדדים בעובי 1/2 ס"מ ממלאים בכרוב וסוגרים.

לחמם שמן במחבת על אש חזקה ב 1/2 גובה הלביבה, לטגן להזהבה על אש נמוכה

 
מאותו בצק ניתן להכין גם פשטידה

מהבצק יוצרים 2 עיגולם. אחד לשים בתחתית. עליו לפרוס פרוסות תפוחי אדמה חיים, מלח,פלפל, שמנת  ועיגולי בצל. לכסות בבצק ולאפות בחום בינוני.
 
מקור: טניה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה