1 ק"ג סולת
1/4 1 כוסות שמן קנולה
1 כוס סוכר
תפוז שלם שטוף וללא גרעינים פרוס
2 כוסות מים
2 סוכר וניל
2 אבקת אפייה
1 חבילה ממרח תמרים
שקדים לבנים חצויים/ שומשום
אופן ההכנה:
לשטוף היטב תפוז ולהוציא לו את הגרעינים. לפרוס ולטחון במעבד מזון יחד עם 2 כוסות מים עד שנוצר מרקם חלק.
להוסיף בעדינות שמן.
לשפוך את הנוזל לסולת ולהוסיף סוכר, 2 סוכר וניל, 2 אבקת אפייה.
לשטח בתבנית חד פעמית גדולה, חצי מכמות התערובת (בעזרת יד או כף רטובה)
מעל למרוח את התמרים ומעליהם לשטח את המחצית השנייה של העיסה.
לסמן ריבועים על העגה בעזרת סכין. לפזר שומשום ו/או חצאי שקדים
לאפות ב 180 מעלות להזהבה.
סירופ:
2 כוסות מים
1/4 1 - 1 כוסות סוכר
מעט תמצית וניל
להתרתיח יחד את חומרי הסירופ עד שרותח ומעט מסמיך.
לשפוך על העוגה החמה ולהחזיר לתנור הכבוי.
מקור: נאווה וניצה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה