יום שבת, 11 ביוני 2016

פוקצ'ות עם תוספות




 
4.5 כוסות קמח לחם לבן
1.5 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2.5 כפיול שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
 
תערובת השמן
4 כפות שמן זית
2 כפות מים
מלח גס
ירקות אפויים  בתנור בשמן זית ומלח גס- אנטיפסטי.
 
 
לערבב יחד את כל החומרים וללוש במיקסר כ 10 דקות. את המים להוסיך בהדרגה אך
הבצק צריך להשאר דביק. לפזר מעט קמח ולכסות בניילון נצמד.
להתפיח עד הכפלת הנפח.
ללוש מעט. לחלק את הבצק ל 3 כדורים. לשטח על נייר אפיה ובעזרת הידיים  לימור פוקצה בעובי 1 ס"מ.
להשאיר להתפחה נוספת כשעה.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
אפשר לשים בתחתית התנור תבנית וכשהתנור חם לשפוך פנימה כוס מים, ליצירת אדים.
 
לאחר ההתפחה הנוספת, ליצור גומות בבצק בעדינות בעזרת האצבעות. ולהבריש בתערובת השמן.
לפזר ירקות קלויים  ומלח גס ולאפות עד להזהבה כחצי שעה.
בתום האפיה ניתן לזלף עוד קצת שמן זית.
לקרר מעט ולהגיש
 
מקור: סמדר זורע ברמק


 
 



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה