יום רביעי, 18 במאי 2016

תבשיל בשר ושעועית



 

1 ק"ג קוביות בשר בקר

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 עגבניות מגורדות

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

2 כוסות שעועית לבנה

מים לכיסוי הבשר

3 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות

1 כף סוכר

2 כפות פטרוזליה קצוצה יבשה או טרייה

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

2 כפות אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה:


1.      להשרות את השעועית ללילה במים ולסנן

2.      לטגן בצל, להוסיך את קוביות הבשר ולאגן מכל הכיוונים. להוסיך רסק, עגבניות, ולהוסיף מים רותחים לכיסוי הבשר. מוסיפים שעועית, תבלינים, סוכר ומבשלים כשעתיים או שעה בסיר לחץ. להוסיך נוזלים אם חסר. לפתוח את הסיר ולהוסיף את תפוחי האדמה והפטרוזיליה ולבשל עוד קצת עד לריכוך תפוחי האדמה.


הערה: .

1.      במקור המתכון הוא למרק בשר ושעועית. הוספתי הרבה מים כמו שמצוין במתכון (10 כוסות) אבל המרק יצא מימי ואני אוהבת יותר סמיך. אז ממליצה להוסיף פחות מים ולהכינו כתבשיל.

                                    טעים בכל מקרה J


מקור: ניקי ב http://www.nikib.co.il/node/108 עם שינויים שלי שיתאימו לגרסת התבשיל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה