יום שבת, 21 במאי 2016

קציצות הודו וירקות




2 בצלים 

2 קישואים 

2 תפוח יאדמה 

2 שיני שום 

2 כפות פטרוזיליה יבזה או טרייה

פרוסת לחם שחור או לבן

2 ביצים 

500 גרם בשר עוף טחון או הודו

כורכום פפריקה, קינמון, פלפל שחור ומלח

מעט שמן 

 

לרוטב:

3 עגבניות 

1 בצל 

1 פלפל אדום

1 פלפל חריף  (לא שמתי)

1 כף גדושה רסק עגבניות 

כורכום קינמון, פלפל שחור ומלח

 

1. משרים את הלחם במים לכמה דקות. סוחטים ומפוררים. מגררים קישואים, 2 בצלים ו 2 תפו"א, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה יחד עם שתי שיני שום קצוצות, פטרוזיליה, 2 ביצים, הודו טחון ותבלינים. מערבבים היטב.

2. מעצבים מהתערובת כדורים לא פחוסים ואופים כ 20 דקות בחום בינוני (הופכים כעבור רבע שעה). שומרים בצד.

3. מכינים את הרוטב: קולפים את שיני השום וקוצצים גס. פורסים לפרוסות בינוניות עגבניות, בצל, גמבה, פלפל חריף ומסדרים בסיר רחב ושטוח בעל מכסה. מניחים את הקציצות המושחמות על גבי הירקות.

4. שמים בכוס את התבלינים ורסק העגבניות, מוסיפים ככוס מים רותחים, מערבבים ושופכים על הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 3/4 שעה. מאכל. אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

מקור: על פי מתכון של חנה סלהוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה