6 ביצים מופרדות
1/2 1 כוס סוכר
3 כפות שמן
קליפת לימון מגוררת
1 וניל
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
מקציפים חלבונים+ 1 כוס סוכר
לחלמונים מוסיפים: שמן, קליפת לימון, 1/2 כוס סוכר, מלח,
וניל ומערבבים בקערה גדולה.
שופכים את הקצף לאט לתוך התערובת ולבסוף מוסיפים את הקמח
לאט ומערבבים היטב.
מורחים תבנית במרגרינה ומפדרים בקמח.
מחממים תנור לחום גבוה מאד ומכניסים את התבנית.
אחרי 5 דקות מנמיכים את החום לדרגה 4 ואופים במשך שעה.
מרכיבים:
6 חלבונים (מס.1) + חצי כוס סוכר -
להקציף לנוקשה
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1+3/4 כוס קמח תופח
מיץ וקליפת לימון (אני שמה רק כשהיא טורט נטו).
1 סוכר וניל או טיפות
1/4 כוס שמן (לעוגות עדיף תירס, אצלי קנולה)
2-3 כפות מים (או יותר לפי הצורך)
לעורקי השיש: 3 כפות גדושות קקאו + 3 כפות מים + 3 כפות
סוכר
+ 1/4 מרגרינה (או 50 ג` חמאה) + כף קוניאק.(אפשר בלי
הקוניאק)
ההכנה: את רשימת המרכיבים, הסמוכה לחלמונים אני מערבבת יחד
בקערת המיקסר ומוסיפה מים (בד"כ מספיק 3 כפות) ליצירת תערובת סמיכה אך
נוזלית. הסמיכות שלה תלויה בצורך להתערבב בהמשך עם הקצף - חשוב לשים לכך לב.
זה השוני מעוגות רגילות שבהן המתכון דורש להבליע את המרכיבים אחד אחד, מי שרוצה -
מוזמן לעשות כך.
את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר.
מבליעים את שתי התערובות אחת עם השנייה
בעדינות..
מחממים על אש נמוכה את תערובת הקקאו, מצננים אותה ושופכים
לקערה שבה עורבבו שתי התערובות, סיבוב כף אחד או שניים ולא יותר ולמזוג
הבלילה לסיר פלא.
175 מעלות תנור מחומם מראש עד שקיסם יוצא נקי והיא מזהיבה
בחלקה העליון.. זמן אפיה כ-40 דקות + 2 דקות "הזהבה" עם שמירה !! בהגשה,
אפשר לפזר עליה אבקת סוכר
בתום האפייה לתת לעוגה להתקרר באופן מוחלט בסיר הפלא,
לא לגעת בה כלל. לאחר שהתקררה להעביר סכין בין הדפנות של הסיר לעוגה, להפוך
אותה בעדינות על צלחת ומייד להופכה חזרה בכדי שהציפוי הקריספי האפוי
יהיה כלפי מעלה כמו שבכל עוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה