יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

סטרמבולי





  החומרים לבצק:
1 כף שמרים יבשים
450 גרם קמח לבן
1/4 1 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח

 
אופן ההכנה:

על משטח עבודה יוצרים ערימה מ- 2/3 מהקמח.
יוצרים גומה בערימת הקמח ושופכים בה את השמרים, הסוכר והמים במרכז הגומה .
מקפלים" בידיים את הקמח, מן הדפנות פנימה ומערבבים את הקמח עם השמרים תוך כדי לישה.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש דקה נוספת.
מניחים לעמוד בצד לתפיחה במשך כ-30 דקות.
מוסיפים את שארית הקמח ושמן הזית ממשיכים לעבד עד אשר נוצר בצק אחיד ויפה
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים אותו בעזרת מערוך לעובי של כ-1/2 ס"מ.
מוסיפים מפעם לפעם קמח, כדי למנוע את הבצק מלהידבק.
מפזרים בתבנית אפיה מעט קמח ומניחים עליו את עלה הבצק.

 

מלית:
50 גרם פרמזן מגוררת
100 גרם נקניק סלמי פרוס דק
100 גרם גבינה קשקבל/טל העמק
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
מלח ופלפל שחור
1 ביצה

 

    אופן ההכנה:

    מחלקים את הבצק ל 4 ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר
 של 25 סמ מפזרים שכבה דקה של פרמזן ומעט מלח.
מסדרים מעל כל עיגול בצק, רבע מכמות הסלמי, הגבינה הקשה והפלפלים. מגלגלים וסוגרים את הקצוות.
מניחים את הגלילות על נייר אפיה ומורחים ביצה טרופה.
בעזרת סכין יוצרים חתכים על גב הגלילות ואופים ב 200 מעלות עד להזהבה.

 

מקור: ג'אקומו

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה