יום שישי, 28 באוקטובר 2016

קבב ליום העצמאות





½ קג בשר בקר מעורב עם שומן כבש
1 בצל קצוץ דק
½ כף מלח
½ כף פלפל שחור
½ כף בהרט
2 כפות פטרוזיליה יבשה (או טריה לפי הטעם)
 ניתן להוסיף פיסטוקים קלופים לא קלויים גרוסים גס


זהו המתכון הבסיסי. אנחנו ניסינו לשלב כל מיני תבלינים ותוספות על מנת לשפר את טעמו של הקבב.
אחר כבוד הוספנו מעט שמן שהושרו בו עלי רוזמרין מיובשים, בזיליקום יבש ומעט כדורי פלפל שחור.
הוספנו לתערובת קצת בירה לבנה (כנראה מעט מדי כי טעמה לא ניכר) ומעט תמצית תה לימונית שחלטנו.

 

התערובת שוטחה בעזרת היד על קרש חיתוך ועליה שמנו קורט סומק.
הבשר גולגל כרולדה ונחתך לקוביות. (ניתן כמובן גם ליצור כדורים).
שמים בתבנית גדולה על נייר אפיה ואופים בתנור בחום בינוני,כ 10 דקות ואז יש להפוך ולאפות עוד 10 נוספות
או עד שהקבב נראה מוכן במידת הצלייה הרצויה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה