יום שבת, 29 באוקטובר 2016

פסטה אפויה




1 חבילה פסטה פרפרים גדולים  
70 גרם חמאה
2 כפות גדושות קמח
אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור, פלפל לבן
כוסות חלב
כ 150 גרם גבינה צהובה מגוררת,
עגבניות מיובשות חתוכות

 
1.      מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (º190).
2.     מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים, מסננים ומניחים בצד.
3.      ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהנוזל סמיך ונוצר רוטב לבן (בשמאל). מתבלים במלח פלפל שחור, אגוז מוסקט  ובמעט פלפל לבן .

מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים

 

      4.  מוסיפים את הפסטה לסיר ומחממים תוך בחישה. מעבירים לתבנית  גודל 24 ואופים 15-20

   דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.

 

  מקור: של מיכל לוי-אלחלל

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה