בצק בקערה:
חבילה מחמאה או חמאה 200 גרם -רכה
רבע כוס שמן
חצי כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
3 כוסות קמח ולהכין עוד קמח ללישה
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
ללוש לבצק גמיש תוך כדי הוספת קמח
לחלק ל-5 כדורים.
מכל חלק לרדד על משטח מקומח עיגול בגודל צלחת בינונית
חותכים למשולשים די צרים –כדי שהסהרונים יצאו מיני
מגלגלים מהצד הרחב לצר. (כאמור הצד הצר ללא מלית)
מלית 1:
למרוח על העיגול מעט ריבה- רק שכבה דקה
לפזר אגוזים ט ח ו נ י ם ומעט סוכר
קינמון לטעם מוסיף המון
להשאיר את השפיץ החלק הצר, בערך 1 ס"מ ללא מלית
מלית 2:
למרוח מעט ריבה
להכין כדור קטן מרחת לקום להכניס חתיכה קטנה אגוז להניח את הכדור
בחלק הרחב של המשולש
מסדרים צפוף בתבנית מצופה בניר אפיה
אופים בחום 175 כ-25 דקות עד שמזהיבים –הם לא משחימים-הצבע בהיר.
מקררים מעט ושומרים בקופסה סגורה
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
חבילה מחמאה או חמאה 200 גרם -רכה
רבע כוס שמן
חצי כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
3 כוסות קמח ולהכין עוד קמח ללישה
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
ללוש לבצק גמיש תוך כדי הוספת קמח
לחלק ל-5 כדורים.
מכל חלק לרדד על משטח מקומח עיגול בגודל צלחת בינונית
חותכים למשולשים די צרים –כדי שהסהרונים יצאו מיני
מגלגלים מהצד הרחב לצר. (כאמור הצד הצר ללא מלית)
מלית 1:
למרוח על העיגול מעט ריבה- רק שכבה דקה
לפזר אגוזים ט ח ו נ י ם ומעט סוכר
קינמון לטעם מוסיף המון
להשאיר את השפיץ החלק הצר, בערך 1 ס"מ ללא מלית
מלית 2:
למרוח מעט ריבה
להכין כדור קטן מרחת לקום להכניס חתיכה קטנה אגוז להניח את הכדור
בחלק הרחב של המשולש
מסדרים צפוף בתבנית מצופה בניר אפיה
אופים בחום 175 כ-25 דקות עד שמזהיבים –הם לא משחימים-הצבע בהיר.
מקררים מעט ושומרים בקופסה סגורה
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה