יום שני, 31 באוקטובר 2016

עוגיות תבלינים נימוחות


1/4 1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
85 גרם חמאה שהתרככה מעט מחוץ למקרר
3/4 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה (קרה מן המקרר)
 
תערובת תבלינים:
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
 
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה: 200 מעלות צלסיוס.
בעזרת מטרפה מערבבים את הקמח הסודה והמלח בקערה.
במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות בינונית את הסוכר,
הוניל והחמאה עד שמעורבב היטב ונראה אוורירי (2-3 דקות)
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב חצי דקה.
בעזרת מרית  מנקים את דפנות הקערה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח לערבוב של דקה או פחות - עד שנראה אחיד.
מוסיפים את תערובת התבלינים.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה  
יוצרים עיגולים ומשטחים אותם מעט. אם העיסה רכה אפשר להניח תלוליות מהתערובת בעזרת כף.
מניחים על נייר האפייה ברווחים של כ 3  ס"מ.
אופים בתנור כשש עד שמונה דקות ולא יותר. התוצאה צריכה להיות עוגיות זהובות מעט אך מרכזם בהיר יותר ורך. העוגיות עשויות להראות רכות  אך זה בסדר.
מוציאים ומניחים לקירור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה