יום שני, 14 בנובמבר 2016

עוגת נפוליאון 14 שכבות


בצק:

400  גרם מרגרינה
4
כוסות קמח רגיל
1
ביצה
5
כפות שמנת חמוצה

בקערה גדולה לנפות קמח. להוסיף קוביות מרגרינה וללוש היטב.
להוסיף ביצה ושמנת ולהמשיך ללוש עד לבצק חלק.
לחלק את הבצק ל 14 כדורים ולשים במקרר ל חצי שעה.


קרם וניל מבושל:

6 חלמונים
1
כוס סוכר
3
שקיות סוכר וניל
4
כפות קמח תפוחי אדמה
6
כוסות חלב
100
גרם מרגרינה

לערבב את חומרי הקרם פרט למרגרינה.
לבשל על אש בינונית ולערבב כל הזמן (ללא הפסקה !) עד לרתיחה.
לקרר
כשהקרם פושר, לערבב פנימה 100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות,
ולערבב לאט בעזרת מיקסר.


הכנת העוגה:
מרדדים כל כדור לגודל תבנית עגולה 24
ואופים עד להזהבה קלה מאד בחום בינוני
כשהשכבות האפויות קרות, למרוח קרם.
שכבה אחרונה מפוררים ושמים את הפרורים מעל הקרם ובצידי העוגה.
להשאיר לילה במקרר.

טיפ:
להכנת העלים לעוגה: ניתן להכינם גם ללא רידוד.
מכסים תחתית של תבנית עגולה בנייר כסף ובעזרת הידיים מותחים את הבצק על נייר הכסף.
אח"כ ניתן להוציא את הבצק על נייר הכסף מתוך התבנית ולהכין כך דפים נוספים.
יש תנורים המאפשרים אפיה במספר גבהים בתנור ואז ניתן לשים עיגולי בצק לאפיה
ולאפות 3 יחד כל מחזור.

 

מקור: חמותי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה