יום שני, 14 בנובמבר 2016

סברינה



5 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
5-6 כפות סולת רגילה
2 כפות קמח רגיל
2 כפות שמן
1/2 כפית אבקת אפיה

להקציף את החלבונים יחד עם 5 כפות סוכר.
להקציף את החלמונים עם השמן ו2 כפות סוכר.
למזג בין 2 העיסות בעדינות ואז באמצעות כף, להוסיף לאט לאט תוך בחישה את הסולת הקמח ואבקת האפייה.
לשמן תבנית 24 ,לצקת את העיסה ולאפות בחום 180, תוך 45 דקות בערך היא מוכנה,
לבדוק אם קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. היא לא אמורה להיות זהובה מדי.

מיד עם הוצאתה חמה מהתנור, לצקת עליה את הסירופ החם :

הסירופ: 2 כוסות מים,5 כפות סוכר,2 כפיות תמצית רום, 2 כפות ריבת מישמש.
לבשל את כל זה על האש - לא להרתיח. לחכות שהסוכר והריבה יימסו.

להקציף שמנת מתוקה ולמרוח על העוגה.

אני חציתי את העוגה אחרי שהרטבתי אותה וקיררתי אותה.
אח"כ מרחתי קרם במרכזה וכן חתכתי קוביות קיווי וקוביות תות
כיסיתי עם החצי השני ושוב מרחתי קרם ועיטרתי בתות וקיווי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה