יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

עוגיות שושנים וקצף

 
 




רכיבים:
לבצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה  בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר
3 חלמונים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 2 כוסות (370 גרם) קמח
1 אבקת אפיה

למלית:   
3 חלבונים
1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל  

אופן הכנה:
1. הבצק:שמים במעבד מזון או בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, החלמונים והשמנת ומעבדים עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות, רק עד שנוצר בצק. אוספים את הבצק לכדור, משטחים אותו מעט, מערבבים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 1/2 שעה.
2. המלית: שמים את החלבונים בקערה ומתחילים להקציף. כשנוצר קצף רך, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה, עד שהיא נבלעת לגמרי.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
4. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל 4 חלקים שווים. מרדדים כל עלה לחלק צר ואורך בעובי 3 מ"מ. מורחים רבע  מכמות הקצף על כל עלה. מגלגלים את העלים לגלילים ארוכים והדוקים. פורסים כל גלילי לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ.  מניחים בתבנית ואופים כ 25 דקות עד הזהבה.

הערות:
40-60 עוגיות
 איך שומרים : 5 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר
 

 


 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה