רכיבים:
125 גרם חמאה רכה
6 כפות סוכר רגיל
6 כפות סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל `מקורמיק`
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס שוקולד צ`יפס
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
אופן הכנה:
1. שמים את החמאה , שני סוגי הסוכר , המלח ותמצית הווניל במערבל או במעבד מזון ומקציפים במהירות גבוהה כ 2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהבלילה אחידה. מערבבים את הקמח והסודה לשתיה בקערה נפרדת, מוסיפים לבלילה ומערבלים במהירות נמוכה , עד שהבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים בכף עץ רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד בעיסה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) . מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה .
3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר2 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ זה מזה. מכניסים את התבנית למקפיא ל 10 דקות ומעבירם היישר לתנור. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליהן (אם אוהבים עוגיות רכות יותר אפשר להסתפק ב 9-10 דקות). מצננים כ 5 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים לכלי אחסון אטום.
125 גרם חמאה רכה
6 כפות סוכר רגיל
6 כפות סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל `מקורמיק`
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס שוקולד צ`יפס
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
אופן הכנה:
1. שמים את החמאה , שני סוגי הסוכר , המלח ותמצית הווניל במערבל או במעבד מזון ומקציפים במהירות גבוהה כ 2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהבלילה אחידה. מערבבים את הקמח והסודה לשתיה בקערה נפרדת, מוסיפים לבלילה ומערבלים במהירות נמוכה , עד שהבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים בכף עץ רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד בעיסה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) . מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה .
3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה