יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

עוגת דלעת בחושה



3 ביצים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה**)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות (300 גרם) דלעת  מגוררת דק
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
50 גרם אגוזים גרוסים גס
100 גרם צימוקים בהירים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. טורפים נמרצות ביצים וסוכר בקרה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (אפשר גם במיקסר). טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים דלעת  ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון. מוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (או לתבניות) משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לקוגלהוף) או 35-40 דקות (לאינגליש קייק) , עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)

הערות:
2 תבניות אינגליש קייק  קטנות או תבנית קוגלהוף
 
מקור: קרין גורן גרסה על עוגת הגזר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה