יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

ריבועי (חיתוכיות) צימוקים




25 ריבועים

1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כוס צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
אבקת סוכר (לא חובה)

 
הבצק:

1 כוס קמח
100 גרם חמאה חתוכה בטמפ' החדר
2 כפיות תמצית וניל

 

  1. מחממים תנור לחום בינוני
  2. להכנת הבצק: לשים את כל החומרים כמה דקות לבצק אחיד. מרפדים בבצק על נייר אפיה, תבנית בגודל 20X20 ואופים 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  3. מקרימים את הסוכר עם הביצים ותמצית הוניל לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, צימוקים ואגוזים ובוחשים  היטב.
  4. יוצקים את התערובת על הבצק החם ומחליקים. אופים  כ 30 דקות ( לי לקח 50 דקות) בחום בינוני עד שהעוגה יציבה ונוקשה מעט ומצננים בתבנית.
  5. בוזקים אבקת סוכר (אני לא שמתי) וחותכים לריבועים בגודל 4X4.

אצלי באופן מקרי הן החזיקו למעלה משבוע בקופסא סגורה וטעמם רק הלך והשתפר.

מקור: "עוגיות" – בהוצאת כנרת לבית ולמשפחה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה