25 ריבועים
1/2
כוס סוכר
1/2
כוס סוכר חום דחוס
2
ביצים
1
כפית תמצית וניל
2
כפות קמח
1/2
כפית אבקת אפיה
1
כוס צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים
1/2
כוס אגוזים קצוצים
אבקת
סוכר (לא חובה)
הבצק:
1
כוס קמח
2
כפיות תמצית וניל
- מחממים תנור לחום בינוני
- להכנת הבצק: לשים את כל
החומרים כמה דקות לבצק אחיד. מרפדים בבצק על נייר אפיה, תבנית בגודל 20X20 ואופים 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
- מקרימים את הסוכר עם
הביצים ותמצית הוניל לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, צימוקים ואגוזים
ובוחשים היטב.
- יוצקים את התערובת על הבצק
החם ומחליקים. אופים כ 30 דקות ( לי
לקח 50 דקות) בחום בינוני עד שהעוגה יציבה ונוקשה מעט ומצננים בתבנית.
- בוזקים אבקת סוכר (אני לא
שמתי) וחותכים לריבועים בגודל 4X4.
אצלי
באופן מקרי הן החזיקו למעלה משבוע בקופסא סגורה וטעמם רק הלך והשתפר.
מקור:
"עוגיות" – בהוצאת כנרת לבית ולמשפחה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה