48 עוגיות
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כפיות קליפת לימון מגורדת (קליפת לימון גדול מגוררת)
1/4 כוס מיץ לימון טרי (מיץ מ 1 לימון גדול עסיסי)
אבקת סוכר
מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות
בקערה מערבבים אבקת סוכר וקמח. מוסיפים את החמאה חתוכה
לקוביות קטנות ומערבבים במזלג עד שהתערובת דומה לפירורי לחם. מרפדים בבצק תבנית
אפייה בלתי משומנת בגודל 24X32 ס"מ ואופים 15 דקות.
מקציפים ידנית את
הביצים השלמות עם הסוכר, אבקת האפייה, מלח, קליפת לימון ומיץ הלימון למקצפת אחידה
וקלילה ויוצקים אותה על הבצק החם.
מחזירים לתנור ואופים בחום בינוני עוד כ 20-25 דקות עד
להתקשות הבלילה. מצננים בתבנית. בעוד העוגה חמה בוזקים עליה אבקת סוכר, ומניחים
במקר לפחות למשך 4 שעות או למשך הלילה.
כאשר העוגה קרה, חותכים לריבועים בגודל 4X4
ס"מ. לשמור בקירור.
מקור: ספר העוגיות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה