יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

סושי



(הערה: להכנת מגש אחד עגול כמו בתמונה יש צורך ב 1 כוס אורז, 1/4 אבוקדו, 1/2 פלפל אדום ברצועות, 1 גזר, 1/3 מנת דג בטריאקי, מעט עירית ושומשום שחור)

להכנת כול כוס אורז יש להוסיף 1/2 1 כוסות מים רגילים
לבשל כ 14 דקות במיקרו בעוצמה גבוהה ולהשאיר עוד 5 דקות
כשהאורז חם להוסיף את הנוזלים. לערבב היטב ולהשאיר לקירור (לא במקרר)
מכוסה במגבת.

 
לחמם בסיר אך לא להרתיח עבור כל כוס אורז:
1 כף סוכר
1/3 כפית מלח
2 כפות חומץ אורז
לקרר מעט ולהוסיף לאורז החם.

 
להכנת המילוי:

מקלות גזר, פלפל אדום, אבוקדו ודג סלמון אפוי בטריאקי/ מעושן/טונה וכו', ביצה יפנית
להכנת האצות: אם החבילה הייתה פתוחה, יש להעביר כל חצי דף על פני נר או אש של גז למספר שניות לא רציפות לשם הפיכתו לפריך.

 

להכנת אינסייד אאוט

לחצות אצה לשניים ועל החלק המחוספס להניח חופן מלא אורז ובעזרת יד רטובה לשטח את האורז, לזרות שומשום שחור ו/או עירית קצוצה ולהדק.
להפוך על מחצלת מנוילנת, לשים מילוי ולגלגל את החלק הרחב. לחלק ל 6 חלקים בעזרת סכין חדה.

 
סלמון אפוי בטריאקי

נתח טריאקי
1/4 כוס קטנה שמ"ז
1/2כוס קטנה טריאקי
1/4 כוס קטנה  יין לבן

לערבב, לשפוך על 350 גרם נתחי סלמון טרי ולכסות בנייר כסף ולאפות כ 20 דקות בחום גבוה – 250 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ 10 דקות.לכבות את התנור, להשאיר את הנתח במרינאדה ואח"כ להפוך את הנתח   ל 1/4 שעה. לקרר, לפורר ולהוסיף 2 כפות מיונז רגיל+ 1 כפית מיונז חריף.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה