לבצק
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות סוכר
150 גר` חמאה קרה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח
4-6 כפות מי קרח
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות סוכר
150 גר` חמאה קרה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח
4-6 כפות מי קרח
למלית: 6 תפוחים (אפשר מכמה סוגים)
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס פירורי ביסקוויט
אופן ההכנה
במעבד מזון לעבד קמח +אבקת אפיה+מלח+סוכר.להוסיף החמאה ולעבד מספר שניות.להוסיף כף את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק.ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח.מחלקים הבצק לכדור שטוח העשוי 2/3 מהבצק וכדור שטוח נוסף עשוי 1/3 בצק, עוטפים כל אחד בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה (כשחם עדיף לקרר יותר זמן).
מחממים תנור ל 180 מעלות.
כשהבצק קר, לשים את הכדור הגדול, עד שהוא נוח לרידוד ומרדדים עלה בגודל תבנית פאי (שיכסה גם את הדפנות). אני מרדדת על נייר אפיה ומניחה את הבצק על הנייר ישר לתוך התבנית. מצמידים ומסירים עודפים מהשוליים.
מעל הבצק לפזר פירורי ביסקוויטים (מאד חשוב כדי שתחתית הפאי לא תירטב מהתפוחים).
מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים חצי מכמות התפוחים על הבצק ומפזרים צימוקים ואגוזים. מערבבים סוכר, קינמון וקליפת לימון ובוזקים על התפוחים. לאחר מכן מטפטפים את מיץ הלימון שייספג בסוכר
ואז שמים את יתרת התפוחים הצימוקים והאגוזים. מפזרים שוב את תערובת הסוכר+קינמון+קליפת לימון, מטפטפים שוב מיץ לימון.
מרדדים את שליש הבצק שנותר לעלה, פורסים לרצועות ומסדרים שתי וערב. מפזרים מעט סוכר וקינמון על הבצק.
אופים במשך 40-50 דקות עד שהפאי מזהיב.
מקור: מבוסס על המתכון של אמירה עם שינויים שלי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה