יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

סלט עדשים קר

 
 
חומרים לכ 4 מנות
 
1 כוס עדשים ירוקות או שחורות
חופן חמוציות
עלי פטרוזיליה מכ 3 ענפים/ כוסברה
כף שמן
כף מיץ לימון
חצי כף חומץ בלסמי
2 כפית תרכיז רימונים
מלח ופלפל טחון לפי הטעם
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את העדשים במים לפחות לחצי שעה- לא חובה
ממלאים סיר קטן במים, מוסיפים את העדשים ומבשלים (כמו אטריות) עד שהעדשים מתרככות
מסננים ומקררים
שמים את העדשים היבשות בקערה ,מוסיפים את החמוציות ועלי פטרוזיליה קצוצים
בצנצנת סגורה משקשקים את השמן, חומץ, לימון, תרכיז רימונים ותבלינים
שופכים על העדשים, בוחשים היטב
שומרים בכלי סגור במקרר. לפחות שעתיים לפני ההגשה.
 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה