יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

סלט עדשים ובורגול


 
 
חומרים:

 1 כוס עדשים ירוקות
 2 כוסות מים
 1 כוס בורגול
 1 כוס מים רותחים
 ¼ כוס שמן זית
 ¼ כוס מיץ לימון
 2 שיני שום כתושות
 1 כפית מלח
 ½ כפית אורגנו
 6 כפות עלי נענע קצוצים
 4 כפות פטרוזיליה

 
לשים את העדשים ו 2 כוסות המים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה למחצה כ-20, דקות, עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי. לסנן ולשים בקערה.

 בזמן שהעדשים מתבשלות, לשים את הבורגול בקערה ולשפוך עליו 1 כוס  מים הרותחים, לכסות ולהמתין כ-10-15 דקות. אח"כ לסחוט ולשים בקערה עם העדשים.

לערבב יחד בקערה קטנה את חומרי התיבול: שמן זית, לימון, שום, מלח ואורגנו.

לערבב ולשפוך על העדשים והבורגול. לערבב בעדינות. להוסיף את הנענע והפטרוזיליה הקצוצים.

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה