יום שבת, 23 בספטמבר 2017

מרק "עוף" טבעוני לפסח עם קניידלך


      חצי צרור כוסברה (אפשר גם שמיר, פטרוזיליה, סלרי או  כולם)
3 בצלים בינוניים
4 תפוחי אדמה גדולים
2 קישואים גדולים
     2-3 גזרים
     1 כרובית קטנה (או חצי גדולה)
     5-10 שיני שום גדולות
    1 כף גדושה אבקת-מרק בטעם עוף (פרווה)
    1 כפית מלח
    פלפל שחור לפי הטעם (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומשרים רבע שעה במי-חומץ.
בינתיים מקלפים את הבצל, השום ותפוחי האדמה. את הקישואים והגזר שוטפים היטב.
פורסים את הקישואים לפרוסות עבות וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גדולות
פורסים גם את הגזר לעיגולים
בתחתית הסיר מניחים את הכוסברה. אם רוצים אפשר לשים גם פטרוזליה, שמיר או עלי סלרי.
מעליהם  מוסיפים את שאר הירקות: תפוחי האדמה, הכרובית והבצלים.

ממלאים מים עד כמעט לשפת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
כשהמים כבר חמים מאד מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל ומערבבים אותם קלות.
(ניתן  להוסיך כף שמן)
מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים לפחות שעה וחצי.
שעה לתוך הבישול זורקים פנימה את שיני השום, כדי שהם לא יתפוררו לגמרי בבישול.

מקור: משהו דוב

קניידלך טבעוניים:
 1 כוס קמח מצה
1 כוס מים
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן קנולה
3 כפות קמח תפוחי אדמה+ 4 כפות מים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים ויוצרים כדורים קטנים ומהודקים.
מניחים למנוחה כ 20 דקות.

מבשלים מים  עם אבקת מרק עוף פרווה בסיר רחב, עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ומכניסים את הקניידלעך. לא להכניס כשהמרק מבעבע על אש גדולה, כי הכדורים יתפרקו.

מוציאים ושומרים במקרר.
מוסיפים למרק לפני ההגשה.

מקור: לא על החסה לבדה.

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה