יום ראשון, 9 באפריל 2023

פלאפית לפסח קרן אגם



 בנית מרובעת 25*25 או מלבנית

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל  L

1 כוס פחות כף (190 גר׳)  סוכר לבן רגיל

2/3 כוס (150 גר׳)  גר׳ קמח תפוחי אדמה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה.משמנים את נייר האפייה.

בקערת המיקסר או עם מיקסר ידני מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב, כמ7 דקות 


מניחים בצד ומקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר לקצף צהבהב בהיר ותפוח. כ 4-5 דקות

מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים  בהדרגה, מסננים פנימה חלק ומערבבים בעדינות

מעבירים את קצף החלבונים לתך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול. 

מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

ושהחלק העליון נופל ומתקמט, ואז מפדרים באבקת סוכר

מקור: קרן אגם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה