תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
4 ביצים גודל L |
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן |
שלושת רבעי כוס שמן קנולה |
כפית תמצית וניל |
קורט מלח |
שלושת רבעי כוס (67 גרם) קוקוס טחון |
1 כפית אבקת אפייה |
כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה |
כף קליפת לימון מגוררת |
3 כפות מיץ לימון |
לעיטור:
רבע כוס שקדים פרוסים |
אבקת סוכר (אחרי אפייה) |
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
מוסיפים את השמן ואת הווניל וממשיכים להקציף.
מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומערבבים
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומפזרים שקדים פרוסים מעל
אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר, מצננים ומגישים.
מקור: קרן אגם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה