יום רביעי, 23 באוקטובר 2024

עוגת וניל פירורים וקינמון


50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס  סוכר לבן
1.5 כוסות קמח תופח 
1 כפית תמצית וניל /2 סוכר וניל
1 גביע שמנת/יוגורט 200 מל
2 ביצים גדולות
כפית קינמון טחון


מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק ומשמנים.

בקערה בינונית מערבבים חמאה מומסת, שמן,  קמח  וסוכר לפירורים.

מוציאים  3/4 כוס פירורים ושמים בצד.

מוסיפים לקערה ביצים, וניל ושמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית אפיה.

לפירורים שבצד מוסיפים קינמון, מערבבים ומפזרים על העוגה באופן אחיד.

אופים  בחום בינוני  כ 45 דקות (לי לקח יותר).

העוגה מוכנה כשהפירורים  זהובים והעוגה לחה מעט.

לגרסת פרווה להחליף את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת ואת השמנת החמוצה, באותה כמות של קרם קוקוס.


כדאי לעשות כפול, נגמרת בשניה.

עוגה אוורירית וטעימה.


מקור: קרן אגם, על בסיס מתכון של איילת הירשמן

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה