יום רביעי, 1 באוקטובר 2025

עוגת פרי וקראמבל

 






ביצים  גודל לארג׳

1/2 כוס (100 גר)סוכר לבן
שקיק סוכר וניל או כף תמצית וניל
1/2 
כוס (100 גרשמן קנולה
1/2 
כוס (120 מ״לחלב 
1.5 
כוסות קיימח לבן (200 גר
שקיק או 2 כפיות אבקת אפייה

כוס פרי איזה שיש לכם


לקראמבל:
50 
גר קמח לבן רגיל
30 
גר קוביות חמאה קרה
כפות סוכר לבן


אופן ההכנה: 

מחממים תנור 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 22 או מרובעת או מלבנית.
בקערה עם מטרפה או מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד לתערובת תפוחהמוסיפים שמן וחלב ושוב מערבביםמוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב .
מעבירים לתבנית ומסדרים פירות איזה שיש מעל.
בקערה מערבבים קמח לבן סוכר לבן וקוביות חמאה קרה לפירורי קראמבל ומפזרים מעל העוגה.
אופים 25-30 דק ממש תלוי בתבנית ובפירות, אבל קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו והיא מוכנה.


**לגרסת פרווה אפשר להמיר בפירורים את החמאה במחמאה או שמן קנולה

**אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים, תותים, בננות, תפוחים, משמש, שזיף, נקטרינה, אגסים ענבים או תאנים

**אפשר להשתמש בפירות יער קפואים, אני ממליצה לסנן אותם מנוזלים קודם, לקמח לפני שימוש.


מקור: קרן אגם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה