יום שישי, 7 באוקטובר 2011

קנישס תפוחי אדמה







בצק:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 בלובנד
קצת מלח
2 כפות חומץ
9 כפות נוזל סודה

מערבבים את חומרי הבצק ושומרים אותו במקרר כ 3 שעות.


מילוי:
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים מעוכים לפירה
4-5 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק ל 8 חלקים וכל חלק מרדדים לדף באורך 25 ס"מ
ורוחב 17 ס"מ (אמור לצאת דק דק).

שמים מילוי במרכז העלה לכל אורכו. שומרים על שוליים של 1 ס"מ.
מקפלים את הצדדים (השוליים) מעט מעל המילוי ומגלגלים כמו רולדה.
חותכים ל 4 חתיכות באורך 5-6 ס"מ. כל אחת.
מורחים מעל שמן או תרסיס שמן.
אופים בחום בינוני כ 25 דקות עד להזהבה קלה בלבד.

מקור: סבתא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה