יום חמישי, 6 באוקטובר 2011

עוגת פרג בחושה ואוורירית



עוגה:
200 גר` חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים מס` 2
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גר פרג טחון טרי
1 גביע שמנת חמוצה


ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
2 כפות חלב


מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים שלמות, קמח, אבקת אפיה,
אבקת סודה לשתיה ו-100 גר פרג ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים היטב.
שופכים לשתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות משומנות.
אופים 50 -40 דקות בחום בינוני (הקיסם אמור לצאת יבש עם פירורים לחים מעטים).


לציפוי:
1 שוקולד מריר +1 כף חמאה+ 2 כפות חלב.
מחממים במיקרו כ 40 שניות בחום לא הכי גבוה. מערבבים.
אם עדיין לא רך מספיק, להכניס למיקרו לעוד כמה שניות ולערבב שוב עד שהקרם אחיד.
למרוח מייד מעל העוגה ולפזר שקדים פרוסים.

בעיקרון העוגה נהדרת גם ללא הציפוי.


מקור: ארז קומורובסקי עם שינויים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה