יום שבת, 15 באוקטובר 2011

קנאלה


8 עוגות בינוניות או 12 קטנות.

הערה: בתמונה הכנתי בתבניות מאפינס ממתכת. בשורה הראשונה רואים את הקנאלה בדוגמא שמראה

כי החלק הפנימי שלא נגע בתבנית הוא כמו פודינג אפוי (ככה למעשה הוא החלק הפנימי של המאפה)

2 כוסות חלב 3%
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קמח
שליש כפית מלח
2 חלמונים
25 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום אמיתי (לא תמצית) - אני לא שמתי

לשימון התבנית:
כ-20- 25 גר' חמאה מומסת

מערבבים בקערה סוכר, קמח, ומלח. מוסיפים חלמונים ומתחילים לערבב תוך כדי הוספת כוס אחת של חלב קר בהדרגה. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה לגמרי.

בסיר קטן, מביאים לרתיחה את הכוס השנייה של החלב, יחד עם החמאה והוניל. מבשלים עד שהחמאה נמסה (נזהרים שלא יגלוש). מוזגים את התערובת החמה אל הקערה בזרזוף תוך כדי טריפה. תתקבל תערובת פושרת-חמימה ומאוד דלילה במרקם (וזה בסדר, היא לא צריכה להיות סמיכה). מערבבים פנימה רום, מכסים, ומצננים ל-8 שעות לפחות, ועד שלושה ימים (חובה לקרר כי ככה התערובת מסמיכה ונהיית בסמיכות של שמנת מתוקה).

משמנים תבניות שקעים בחצי כפית חמאה מומסת או שמן לכל שקע. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. אופים עד שנוצר קראסט שחום בצידי המאפה (יש להוציא את התבנית ולבדוק בפנים עם כפית או סכין) - 40 דק' לתבנית מאפינס ממתכת, 40-50 דק' לתבנית סיליקון של 12, ו-50-60 לתבנית סיליקון של 8. הופכים על נייר אפייה, מניחים ל-10 דקות, ומטלטלים את התבנית לשחרור הקנאלאים (אני שחררתי בצדדים עם קצה סכין). ממתינים רבע שעה להיווצרות הקרום.



הערות של בצק אלים:
חובה להרתיח חצי מהחלב בסיר עם החמאה. המתכון לא מצליח אחרת.
חובה לצנן את הבלילה לפחות 8 שעות. המתכון לא מצליח אחרת.
לא לשכוח להניח תבנית סיליקון על משטח יציב לפני המילוי
לא לשכוח לשמן את השקעים, אבל לא יותר מחצי כפית לכל שקע (אחרת נוצרים כתמים לבנים על הקרום)

לאפות עד שהקראסט שחום בפנים, אבל הבפנים עדיין פודינגי ורך. יכול להיות שזה סותר, ואם כן, עדיף קראסט פחות קריספי כדי שהתוך ישאר רך ופודינגי. אל תאפו יותר מידי.



מקור: בצק אלים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה