יום שבת, 15 באוקטובר 2011

קדירת בקר בפלפלים ויין


שמן זית לטיגון
3 בצלים גדולים פרוסים
1 ק"ג בשר בקר (השתמשתי בקוביות גולש)
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגוררים גס
2 עגבניות חתוכות לקוביות
4-5 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף טימין יבש או 3 ענפים טימין טרי(לא שמתי כי לא היה לי)
כוס וחצי יין אדום יבש(אני שמתי חצי כמות יין לבן וחצי אדום)
כוס מרק בצל(1 כף אבקת מרק בצל על כוס מים)
כוס פטרוזיליה קצוצה


בסיר גדול וכבד מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים עד שישחים מעט. מעבירים לקערת הבצל.
מוסיפים לסיר את הפלפלים ההאדומים, השום, הפלפלים הירוקים,הגזר המגורר
ומטגנים כ-10 דק` תוך ערבוב מידי פעם.

מחזירים לסיר את הבשר והבצל, מתבלים במלח, פלפל וטימין, מוסיפים את העגבניות, המרק
והיין ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות עד שהרוטב מסמיך.
(אני בישלתי אחרי הרתיחה שעה וחצי בסיר לחץ ועוד רבע שעה לא מכוסה להסמכה)

מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.


מקור: CooknBakeעל בסיס מתכון של בני סיידא, בשינויים קלים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה