יום שבת, 15 באוקטובר 2011

עוגיות קרמוגית



ממולאות אצלי - חלק בקרם נוגט וחלק בקוביות חלבה

כ 30 עוגיות


100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קקאו
1 אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1/2 1 כוסות קמח
קליפת לימון שלםמגוררת
2 כפות גדושות ממרח חלבה/נוגט/ שוקולד לבן


למילוי:
ממרח נוגט/ ממרח שוקולד לבן/ממרח חלבה / או 200 גרם קוביות חלבה לא גדולות
(אני מלאתי מחציתם בקוביות חלבה ומחצית בממרח נוגט של "השחר")


אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
לשים בקערת מיקסר את החמאה ואת שני סוגי הסוכר והממרח חלבה
לערבל היטב, להוסיף את הביצה, המלח וקליפת הלימון.
מוסיפים את יתר החומרים (קמח, אבקת אפייה וקקאו)
ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד. אם יש צורך והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קמח (הבצק אמור להיות מעט דביק).

לבצוע מהבצק כדורים בקוטר 2-2.5 ס"מ. לפתוח אותם לעיגול ביד ולמלא בממרח או בקוביית חלבה ולסגור היטב. למעוך מעט להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כ-10-8 דקות (הבדיקה הכי טובה היא לנעוץ את האצבע ואם נשאר שקע סימן שזה מוכן)

העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומתקשות כעבור 15 דקות.


מקור: שילוב מתכונים מהבלוג של לינדה 7 וקרין גורן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה