כ 200 גרם ממרח מוכן
6 פלפלים אדומים גדולים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות וקצוצותאו שום כתוש
מלח
פלפל שחור
ניתן להוסיך 1 כף חומץ בלסמי או קצת פחות
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200°). חוצים את הפלפלים ומנקים אותם מהעוקץ ומהגרעינים.
מניחים אותם בתבנית תנור כשצדם הפנימי כלפי מטה וקולים כ 40 דקות, עד שחלק מהקליפה משחים. מ
עבירים את הפלפלים לשקית גדולה וקושרים אותה היטב, כדי שיווצרו בתוכה אדים שיקלו על הקילוף.
משהים בשקית 5-10 דקות, פותחים ומסירים את קליפות הפלפלים.
2. שמים בקערת מעבד המזון את הפלפלים הקלויים, שמן הזית, השום, הפלפל והמלח וטוחנים לממרח.
מעבירים לצנצנות סגורות היטב.
נשמר כחודש במקרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה