1 בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות (ולא כתושות)
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג בשר טרי טחון
4 עגבניות גדולות קצוצות
קופסא קטנה רסק עגבניות (125 גרם)
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס רוטב / תרכיז רימונים. אם אין בבית, אפשר להחליף ב2/3 כוס יין אדום ולא להוסיף מים.
חצי כוס מים (אם הוספתם יין אדום לא להוסיף גם מים)
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
מכניסים לסיר את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון חום.
מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את רכז הרימונים או היין ומרתיחים
ואח"כ מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים לאש קטנה ומבשלים במשך 30 דקות.
מכינים ספגטי או פסטה אחרת לרוטב הבולונז שלנו. כשהפסטה מוכנה, מערבבים עם מעט שמן זית.
מגישים את הספגטי או הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. חשוב לא לערבבם ביחד כדי לא לבשל את הפסטה יתר על המידה.
מקור: מיכל מורנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה