יום שישי, 21 באוקטובר 2011

טורט קצפת ופרי


עוגה:
5 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
 1אבקת אפיה
 2 
כפות שמן
קליפת לימון - מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
  שתי כפיות תמצית וניל


הכנה:
מפרידים את הביצים.
שמים את החלמונים בקערה ומקציפים אותם עם חצי מכמות הסוכר עד שהקצף מבהיר מאוד.
מוסיפים את השמן, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל וממשיכים בהקצפה.
מקציפים לחוד את החלבונים ומוסיפים אליהם בהדרגה את שארית הסוכר.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.

מוסיפים לחלמונים לסירוגין בתנועות עדינות של קיפול את הקמח ואת החלבונים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס, במשך 35 עד 45 דקות.

לתת לעוגה להתקרר. לחצות אותה לשניים
למלא במילוי.

מילוי:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס חלב

קופסאת שימורים של פרי חתוך


הרכבת העוגה
להקציף את חומרי המילוי.
על הדיסקית התחתונה של העוגה (הנמצאת על צלחת ההגשה) לשים מעט מסירופ הפירות.
למרוח קצפת, לשים פירות ולשים מעל עוד מעט קצפת. להניח מעל את הדיסקית השניה של העוגה, להרטיב
למרוח בקצפת ומעל לסדר את הפירות.

לקרר ולהגיש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה