50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/4 כוס מים פושרים
8 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
4 ביצים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
2 כפות סוכר
1/4 כוס מים פושרים
8 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
4 ביצים
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
ההכנה:מערבבים בכוס את השמרים,הסוכר והמים
ומשהים 10 - 15 דקות עד שהשמרים יתחילו לתפוח.
מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה עם השמרים ושאר החומרים (מלבד הבצל)
מכסים ומשהים כשעה לתפיחה.
התערובת צריכה להיות סמיכה למדי. אם התערובת דלילה מדי,מוסיפים מעט קמח.
מחממים את התנור לחום 160 מעלות
מחממים את התנור לחום 160 מעלות
מרפדים את התבניות במחצית הבצל המטוגן ומחלקים את התערובת בין התבניות.
מפזרים מעל את שאר טבעות הבצל המטוגן.
אופים 15 דקות בחום 160 מעלות ואחר כף מגבירים את החום לבינוני 180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
מקור: בישולה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה