1 כוס אורז
1/2 כוס עדשים אדומים
5 שיניי שום קצוצות(לא כתוש!)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
2 כפות כמון
מעט שמן
3 כפות שמן
1. שפכו לסיר את האורז והעדשים ונקו אותם היטב תחת המים הזורמים עד שהמים שקופים.
2. מלאו מים קרים בסיר,כ 2 ס"מ מעל גובה האורז והעדשים.
3. על אש גבוהה, ללא מכסה, בשלו את תכולת הסיר והוסיפו את הרסק והמלח תוך ערבוב.
4. לאחר שהמים והרסק התערבבו טוב , הביאו לרתיחה ובשלו עד התאדות כל הנוזלים.
5. הורידו מהאש. שימו שמן במחבת עם הכמון והשום וטגנו כ-1 דקה,לא יותר.
6. שפכו את השום הכמון והשמן על האורז וערבבו יחד אך הימנעו מלהפוך את האורז לעיסה.
7. החזירו לכיריים ובשלו על אש נמוכה כשהסיר מכוסה במגבת ועליה מכסה כ 20 דקות- ולא לערבב. כבו האש,הסירו המכסה והמגבת ותנו לאדים להתפוגג.
את המנה הזו אכלתי כאשר הגישו אותה עם צמד ביצי עין עליה וסלט לצידה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה