לבצק:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס שמן
1 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
לפיזור:
1 ביצה טרופה קטנה.
מילוי:
חבילת תמרים ללא גלעינים (לא ממרח)
1 כף שמן
מחממים את התמרים לריכוך במיקרו כ 15 שניות.
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל חומרי הבצק ומוסיפים מים בהדרגה עד יצירת בצק אחיד.
הבצק בהתחלה לא כל כך מתאחד בקלות, אבל אל ייאוש. זה מגיע בסוף.
משאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל אתנפחו. שוב ללוש.
לבצוע חתיכות ולהפוך לכדור בקוטר של כ 2 וחצי ס"מ.
כל כדור עושים בו שקע עם היד ושמים מילוי. סוגרים, טובלים בקערית עם שומשום ומניחים על קרש חיתוך ומרדדים את העוגיה בעדינות כדי שתהיה דקה. (להזהר לא לרדד דק מדי כדי שהמילוי לא יפרוץ החוצה). מכל כדור כזה נוצרת עוגיה בקוטר של בערך 7 ס"מ.
מניחים על נייר אפיה ומשאירים להתפחה. מדי פעם למעוך מעט את העוגיות על מנת שלא יתפחו.
ממש לפני הכניסה לתנור לחורר כל עוגיה 3 פעמים עם מזלג ולמרוח ביצה טרופה.
אופים כ ¼ שעה בחום בינוני-חזק 190 מעלות.
מקור: דונה קישוט של גילה בי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה