יום שבת, 15 באוקטובר 2011

חיתוכיות לימון


בצק פריך:
1 כוס קמח רגיל 
קורט מלח
¼ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה מאד

מלית לימון:
3 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
½-3/4 כוס מיץ לימון טרי
1 קליפת לימון מגוררת מלימון גדול
¼ כוס קמח
½ כפית אבקת אפיה

תבנית 25 ס"מ על 25 ס"מ או 27 על 30 ס"מ.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים את הבצק הפריך:בקערה שמיים כוס קמח, סוכר ומלח ומערבבים.

מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות ומשפשפים אותה עם הקמח בין הידים עד שנוצרת תערובת פירורית.

משטחים על תבנית שצופתה בניר אפייה. אופים כ-15-13 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
בקערה טרופים ידנית את הביצים עם הסוכר כ 30 שניות ולא יותר.

מגררים פנימה קליפת לימון ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים היטב. מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. כשהבצק מוכן וחם מוציאים אותו, ושופכים עליו את המלית.
מנמיכים את חום התנור ל -150 מעלות (מומלץ להשאיר את הדלת פתוחה קצת כדי לעזור לו) ואופים עוד כ-25 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לגמרי ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות לפני החיתוך לריבועים.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש.

הערה שלי: המלית יצאה מאד מתוקה, לדעתי אפשר להפחית בכמות הסוכר.
לשים 3/4 כוס ולטעום אם מתוק מספיק.


מקור: בצק אלים
http://www.bazekalim.com/2008/01/08/lemon-bars/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה