בצק פאי
1 וחצי כוסות קמח עם חצי כפית אפיה.
150 גרם חמאה
2 חלמונים
5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
ללוש היטב במהירות לא לעבד יותר מדי ולקרר שעתיים.
מלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
חלמון אחד
3 כפות קורנפלור
וניל
2 חלבונים שנשארו מהבצק.
שלושת רבעי כוס סוכר.
אופן ההכנה:
לערבב הכל יחד חוץ מהסוכר והחלבונים, את החלבונים להקציף לקצף יציב ולהוסיף את הסוכר. לאחד בין הקצף למלית הגבינה.
לחלק בצק פאי ל2
חלק אחד ליצור עימו רצועות לשתי וערב או רשת עם מטריצה (את הבצק על המטריצה להקפיא לשעה-לפני שמניחים על הפאי).
חלק שני לשטח על תבנית הפאי,ולהכניס למקפיא לשעה.אח"כ לאפות 10 דקות ולצנן מעט , לשפוך על הבצק האפוי למחצה את המלית .על המלית יש להניח את הבצק הנותר בצורת שתי וערב או את הרשת של המטריצה ,
לאפות בחום בינוני להזהבה קלה.
מקור: טובה ארן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה