החומרים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן
חצי כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כף ליקר דובדבנים.
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן
חצי כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כף ליקר דובדבנים.
החומרים למילוי וציפוי:
1 צנצנת דובדבנים משומרים
2 כפות ליקר דובדבנים
100 גרם שוקולד מריר
2 חבילות שמנת מתוקה
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 סוכר ווניל
2 כפות סוכר
שוקולד מגורר לעיטור.
2 כפות ליקר דובדבנים
100 גרם שוקולד מריר
2 חבילות שמנת מתוקה
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 סוכר ווניל
2 כפות סוכר
שוקולד מגורר לעיטור.
ההכנה:
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם הסוכר והווניל במשך 7 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן הקמח, אבקת האפיה, קקאו וליקר ומקפלים בעדינות.
- מעבירים לתבנית אפיה בחום בינוני כ-40 דקות,או עד שקיסם יוצא יבש.(העוגה נופלת)
- מצננים וחותכים את העוגה לרוחב. (אפשר לשנים. אני חתכתי ל 3 שכבות).
- מסננים את הדובדבנים,שמים בצד כ-17 דובדבנים על ניר סופג (לקישוט).
- מערבבים 7 כפות סירופ דובדבנים עם 2 כפות ליקר דובדבנים, מטפטפים על השכבה התחתונה של העוגה.
- שוברים את השוקולד שמים בקערה.
- מרתיחים שליש שמנת מתוקה,מוסיפים את השוקולד מערבבים עד שהשוקולד יימס.מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
- מורחים את השוקולד (לאחר שהתקרר).על השכבה התחתונה,
- מקציפים את השמנת + מה שנותר מהשמנת הקודמת עם סוכר ווניל וסוכר,לקצף נוקשה, מורחים חצי (או שליש) מהכמות על השוקולד ומעל שמים הרבה דובדבנים.
מניחים שכבה נוספת ומטפטפים את תערובת הליקר, שכבת שוקולד, קצפת ודובדבנים.
מניחים שכבה אחרונה מרטיבים בסירופ, מצפים בקצפת ומעטרים בדובדבנים וזורים שוקולד מגורר לקישוט
- מכסים ומקררים 6 שעות לפחות.
מקור: דנית סלומון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה