1/2 2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
קמצוץ תבלין צ'ילי
קורט פפריקה או תבלין פיצה
½ כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח
חצי כוס אגוזי מלך - שבורים גס
¾ כוס גבינה צהובה מגוררת
מעט גבינה בולגרית מגוררת
250 מ"ל חלב
1 ביצה אחת
1 כף חמאה מומסת
מעט עשבי תיבול יבשים: אורגנו, בזיליקום.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפייה, תבלינים, מלח, פלפל ועשבי תיבול.
מוסיפים עליהם את החלב, החמאה, הביצה והגבינות
מוסיפים את האגוזים הקצוצים גס.
הבצק יוצא לא נוזלי כי אם בצקי רך ודביק
בוצעים ממנו כדורים בינוניים עם ידיים רטובות ומניחים בשקעים בינוניים משומנים עד 2/3 גבוה השקעים.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפים זהוב ותפוח, כ 25 -30 דקות.
הערות: המאפינס מזכירים במרקמם המוגמר לחמניות קטנות. אפשר לגוון בסוגי הגבינות בהם משתמשים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה