חבילה פסטה פרפרים גדולים
70גרם חמאה
2 כפות גדושות קמח
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור, פלפל לבן
2 כוסות חלב
כ 150 גרם גבינה צהובה מגוררת,
עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה - תוספת שלי)
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה(º190).מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים, מסננים ומניחים בצד.
ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהנוזל
מסמיך ונוצר רוטב לבן (בשמאל). מתבלים במלח פלפל שחור, אגוז מוסקט ובמעט פלפל
לבן . מוסיפים גבינה צהובה ועגבניות מיובשות ומערבבים.
מסננים את הפסטה מוסיפים לה את הרוטב. מעבירים לתבנית חסינת אש,
בגודל 24 ואופים 15-20 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.
מקור: של מיכל לוי-אלחלל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה